Uppsägning och utflyttning

När du vill säga upp din bostad

Uppsägningstid på Stubor är 3 hela kalendermånader. Säger du tex upp din bostad under januari månad räknas februari, mars och april som 3 uppsägningsmånader.         

1 maj är det dags för en ny hyresgäst att flytta in.

För uppsägning av din bostad behöver du skriftligt skicka epost till uthyrning@stubor.se Stubor skickar en uppsägningsbekräftelse med information om besiktning, städ och överlämning av nycklar. 

Besiktning av bostad

Innan du flyttar ut behöver du boka en besiktning av lägenheten. Du ska närvara vid en besiktning. Kan du av olika anledningar inte vara med själv så ska du ange en fullmakt vid bokningen. Vi behöver då namnet och telefonnummer till den personen. Besiktningen ska genomföras när du har flyttstädat och är redo att lämna över nycklarna till oss. Inför besiktningen är det bra att följa Stubor checklista för städ. Dessa punkter går man igenom tillsammans med besiktningsman. Vid ej godkänd besiktning får man en ny tid för ombesiktning och 800 kr debiteras till hyresgäst.

Om städningen inte är godkänd och nycklar behöver lämnas över till nästa hyresgäst anlitar Stubor en städfirma och timtaxan faktureras till hyresgäst.

Checklista städning (pdf)

Nedskräpning på Stubor område

Om du behöver slänga större möbler eller dylikt hänvisar vi till närmsta återvinningscentral. Det är inte tillåtet att ställa kvar möbler på vinden eller i byggnaderna. Stubor kontrollerar området och nerskräpning bötfälls samt polisanmäls.

 

 Städfirma

Om du väljer att anlita en städfirma för städning av din lägenhet får du själv komma överens om nyckellämning och överlämning tillsammans med städfirma.                    

Tänk på att alltid boka en tid för besiktning, även om du anlitar en städfirma.

Överlämning av nycklar

Nycklar lämnas till besiktningsman. Har du tappat bort nycklar får man göra ett låsbyte och 2000 kr debiteras till hyresgästen. 

Har du fler funderingar kring din besiktning? Maila service@stubor.se

 

 

 

Vanliga frågor

 • Var och när hämtar jag ut nycklarna till min nya lägenhet?

  När du flyttar in på Stubor hämtar du ut dina nycklar till din nya bostad den första vardagen i månaden från 13.00 till 15.00 på Stubor kontor. Infaller den 1:e på en lördag, söndag eller helgdag, kan nycklarna hämtas som tidigast nästkommande vardag. Vid frågor om nyckelutlämning kontakta uthyrning@stubor.se 

   

 • Hur betalar jag hyran för min lägenhet?

  Hyresavi kommer till din epost varje månad och kan även hittas i ”Mina sidor

 • Jag kan inte logga in i ”Mina sidor”

  Maila uthyrning@stubor.se så får du hjälp.

 • Vad ska jag tänka på när det gäller hemförsäkring?

  En hemförsäkring är ett bra skydd för dig som bor i hyresrätt. Genom den undviker du att drabbas av ekonomiska förluster vid brand, inbrott eller vattenskador. Har du ingen hemförsäkring rekommenderar vi att du tecknar en. Om du redan har en giltig hemförsäkring rekommenderar vi dig att säkerställa att försäkringsbeloppet är tillräckligt stort. 

  Vi rekommenderar.
  Studentförsäkring - Hemförsäkring student - Länsförsäkringar (lansforsakringar.se)

  Tecknar du deras försäkring innan den 30 september får du ett kostnadsfritt Trygghetskit till ett värde av ca 450 kronor.

STUBOR CAMPUS

Slottsstaden 1

1 rum & kök: 471 st
2 rum & kök: 8 st

Slottsstaden 3 

1 rum & kök: 224 st
2 rum & kök: 12 st

Centrum: 2 km

På vårt område finns det grillplatser, bastu, studierum m.m. för våra hyresgäster.

 

Läs mer om området

Välj webbplats att besöka

Välj område inom Stubor att besöka